torstai 17. tammikuuta 2013

3 Esivalmistelut (osa 1)

Ennen markkinointikampanjan aloittamista on syytä suorittaa joukko esivalmisteluja. Jotta myynti olisi mahdollisimman helppoa, kannattaa hioa tuotteen ominaisuudet huippuunsa nimenomaan kohderyhmää ajatellen. Pitkäjänteinen peruskoulusta alkanut akateemiseen tutkintoon tai rahakkaaseen työpaikkaan johtanut aherrus usein palkitaan, mutta myös nopeampia kohennuskeinoja on olemassa. Suuri osa niistä on kosmeettisia, mutta niitä ei silti kannata ylenkatsoa. Kaikki vähänkin markkinointiin perehtyneet tietävät, että ennen myyntityöhön ryhtymistä kannattaa tarkastaa, että tuotteen pakkaus on mahdollisimman tarkoituksenmukainen kohderyhmän preferenssejä ajatellen.

Osa ihmisistä – eritoten miehistä – tuntuu kuitenkin ajattelevan, että pariutumisprosessissa ulkonäöllä ei ole tai ei saisi olla merkitystä. No, siinä tapauksessa kannattaa kohdistaa ponnistelut sokeisiin naisiin, koska kaikkiin muihin ulkonäkö varmasti vaikuttaa vähintäänkin alitajuisesti. Me ihmiset olemme kovin visuaalisia olentoja ja teemme runsaasti luokittelua automaattisesti heti ensi silmäyksellä. Annanpa tähän ajankohtaisen esimerkin parisuhdemarkkinoiden ulkopuolelta: Helsingin sanomat muuttui tabloidiksi reilu viikko sitten. Erityisesti ensimmäisiä uuden muotoisia lehtiä lukiessani huomasin olevani poikkeuksellisen epäluuloinen ja kriittinen tekstin sisältöä kohtaan, vaikka tiesin, että lehden tekijäjoukko oli sama kuin aikaisemminkin, eikä siis ollut mitään syytä olettaa laadun heikentyneen. Olin kuitenkin niin tottunut siihen, että tabloidimuotoisen lehden sisältöön on syytä suhtautua varauksella, että tuo alitajuinen varauksellisuus ohitti tietoisen ajattelun. Sama ilmiö on läsnä jokaisessa uudessa tuttavuudessa, vaikka ihmiset kuinka yrittäisivät olla kiinnittämättä huomiota ulkonäköön. Tästä syytä parisuhteeseen halajavan on aina järkevää kiinnittää huomiota myös ulkonäköönsä.

Vaatetus

Koska tavoitteena on parisuhde, ei treffeille tietenkään kannata pukeutua mihinkään rooliasuun – ellei se nyt satu olemaan ominaista juuri sinun omalle tyylillesi. Kannattaa kuitenkin panostaa vaatetukseen, sillä käytännöllisesti kaikki naiset kiinnittävät siihen huomiota vähintäänkin alitajuisesti. Ensimmäiset sekunnit ovat hyvin ratkaisevat koko ensitreffien onnistumisen kannalta, ja vaatetuksella on suuri merkitys sille, millaisen ensivaikutelman nainen noiden kriittisten sekuntien aikana saa. Mikäli nainen tulee luokitelleeksi treffikumppaninsa vaikkapa auttamattoman setämäiseksi, nuhruiseksi tai mauttomaksi, on vaatetuksen aiheuttamaa vahinkoa hyvin vaikea korjata enää jälkeen päin. Vaikka puheillaan kuinka ilmaisisi nuorekkuuttaan, se ei auta, jos ulkonäkö puhuu toista kieltä.

Nyt osa teistä julistaa, ettette te ole kiinnostuneita pinnallisista naisista, joille vaatteilla on niin paljon merkitystä. Voitte samantien muuttaa lauseen muotoon: en ole kiinnostunut naisista, joilla on toimivat silmät päässään. Halusimmepa tai emme, vaatetus vaikuttaa ensi vaikutelmaan ja ensi vaikutelma virittää koko treffien tunnelman. Ihastuminen on kemiaa, ja havainto ”ai, tuollainenko se olikin” vapauttaa aivan erilaisia kemiallisia yhdisteitä kuin havainto ”onpa kivan näköinen, toivottasti se tykkää musta”. Ei liene tarpeen kertoa kummat kemialliset yhdisteet ovat otollisempia ihastumiselle.

Kannattaa siis panostaa vaatetukseen. Vaateiden ei tarvitse olla mitenkään poikkeukselliset, kalliit tai jotakin arvostettua merkkiä, mutta niiden pitäisi olla siistit, puhtaat, istuvat, kohtalaisen ajanmukaiset (paitsi vintage-harrastajalla) ja keskenään yhteensopivat. Näissä puitteissa ne voivat edustaa miltei mitä tyyliä tahansa. Miehen kannattaa pohtia, millaisen vaikutelman hän haluaa antaa itsestään: rennon, bisneshenkisen, erähenkisen, luovan, taiteellisen, urheilullisen jne. Suositeltavaa olisi, että valittu tyyli olisi melko lähellä omaa normaalia pukeutumistyyliä, ja heijastelisi jollakin tapaa miehen todellista elämäntapaa. Mikäli vaatevarastosta ei löydy sopivaa kokonaisuutta, kannattaa käydä ostamassa sellainen. Jos tuttavapiiristä löytyy joku sovelias nainen, häntä voi pyytää mukaan makutuomariksi. Jos tällaista ei löydy, kannattaa luottaa miestenvaateliikkeen myyjän asiantuntemukseen. Mikäli kiikarissa on jo joku sopiva nainen, ei ole lainkaan huono idea pyytää häntä makutuomariksi ostoksille. Useimmat naiset pitävät ostoksilla käymisestä, joten ostostreffit yhdistettynä vaikkapa lounaaseen voivat olla oikeinkin onnistuneet. Muista kuitenkin, että jos pyydät naista makutuomariksi, olisi myös syytä ostaa jotakin. Ostosreissu, jolla ei osteta mitään, tuntuu epäonnistuneelta, ja epäonnistumisen tunne tarttuu helposti koko treffeihin ja treffikumppaniin.

Vaatetuksen kohentamiseen ei tarvitse suhtautua pelkkänä pakkopullana. Jos olet yhtään kiinnostunut muodista, tyylikäs ja persoonallinen vaatetus saattaa osoittautua oikotieksi jos ei nyt suoraan onneen niin ainakin juttusille naisen kanssa, naiset nimittäin saattavat tulla kommentoimaan miehen vaatetusta, jos se vaikuttaa riittävän kiinnostavalta. Voit myös satsata tyylikkäisiin asusteisiin, kuten silmälasin sankoihin, vyönsolkiin tai kenkiin. Toinen tapa saada naiskontakteja vaatetuksen avulla on riittävän huomiota herättävän törkeän asukokonaisuuden valitseminen. Eräs kaverini käytti vappuna huomattavan räikeätä plyysipaitaa, hippikorua ja pitkää takkuista peruukkia, ja kuulemma useampikin nainen kävi illan aikana hypläämässä paidan kieltämättä eksoottista materiaalia. Ja kun nainen tulee hiplaamaan paidan kangasta, ei keskusteluun ole lainkaan vaikea päästä. Tällaisessa tilanteessa täytyy kuitenkin pitää huolta, että erikoiselle pukeutumiselle on olemassa alibi: vappu, halloween, naamiaiset, kaverin polttarit tai vastaavaa. Joka lauantaiseksi iskuasuksi tällaisesta kostyymistä ei siis ole.

1 kommentti:

 1. "Osa ihmisistä – eritoten miehistä – tuntuu kuitenkin ajattelevan, että pariutumisprosessissa ulkonäöllä ei ole tai ei saisi olla merkitystä."

  Miehen ulkonäkö ei vain ole niin
  symmetriaperusteisesti arvotettavaa. Miehen kannattaa satsata johonkin muuhun, joka sitten heijastuu ulkonäköön toivotulla tavalla. Pelkällä symmetriallakin mies voi toki lähteä liikkeelle (jos sellaista on), mutta onpahan raskas taakka vetää ilman älyä ja statusjuttuja.
  Naiset haluavat ennenkaikkea miehiä, jotka pursuavat actionia, minäitteä ja romantiikkaa, ja heillä jostain syystä myös riittävä ulkonäkö (ja vaatetus) ;)


  -deeby

  VastaaPoista