tiistai 8. tammikuuta 2013

Miten saada nainen parisuhteeseen?

Opas treffihelvetissä selviytymiseen

 

Esipuhe

Käytyäni kymmenillä treffeillä ja luettuani sivutolkulla valitusta siitä, kuinka naiset ovat nirsoja, olen tullut siihen tulokseen, että on jotakin sellaista, mitä Suomi tarvitsee: treffioppaan miehille. Ja kun kukaan muukaan ei sellaista tietääkseni ole kirjoittanut, päätin ryhtyä toimeen ja valjastaa omat ja kavereideni kokemukset yhteisen edun hyväksi. Lisäksi olen käyttänyt materiaalina niitä lukuisia artikkeleita ja tv-dokumentteja, joita olen vuosien varrella nähnyt aiheesta. Kysymyksessä ei ole iskuopas, jossa neuvotaan miten naisen pöksyt saadaan nilkkoihin mahdollisimman nopeasti, eikä myöskään parisuhdeopas, joita kirjakaupat ovat pullollaan, vaan se keskittyy ainoastaan ensitapaamiseen ja niihin muutamiin kriittisiin treffeihin, joiden aikana nainen pitäisi saada suosiolliseksi parisuhteelle.

1 Johdanto

Katsellessani Ylen tosi-TV-ohjelmaa Parittomat, jossa viisi koulutettua naista haki itselleen miestä, törmäsin jälleen väitteisiin, että naiset ovat nirsoja. ”Mikä tuossakin nyt on vikana, kun se ei kelvannut?” ”Tässä oli ihan hyviä miehiä tarjolla, miksette te huoli ketään?” Ja niin edelleen. Kenelläkään naisista ei kuitenkaan tuntunut olevan mitään tolkuttomia listoja ominaisuuksista, joita miehellä pitäisi olla eikä ylipäätään mitään kohtuuttomia vaatimuksia. Oikeastaan heillä oli vain yksi vaatimus: pitäisi olla kemiaa. Ja miltei ainoa syy siihen, että tarjolle raahatut miehet eivät kelvanneet, oli se, ”ettei ollut kipinää”.

Miksei sitä kipinää sitten synny? Ongelma tuntuisi koskevan erityisesti kolmekymppisiä ja sitä vanhempia ihmisiä, ehkä erityisesti naisia mutta myös miehiä. Tämä teksti käsittelee kuitenkin ainoastaan sitä, miten naisen voisi saada ihastumaan itseensä. Innolla odotan, että joku mies kirjoittaa vastaavanlaisen tutkielman siitä, miten miehen saa ihastumaan itseensä. Joskin voi olla, että siitä tulisi aika paljon lyhyempi, vähän niin kuin siinä huumorilistauksessa, jossa oli satakunta asiaa, joita miehen pitäisi tehdä miellyttääkseen naista, mutta vain kaksi asiaa, mitä naisen tulisi tehdä miellyttääkseen miestä: olla alasti ja tuoda olutta.
 
Uskoisin, että yksi syy aikuisten ihmisten ihastumisen vaikeuteen on yksinkertaisesti geneettinen. Ihminen on suunniteltu pariutumaan viimeistään parikymppisenä ja sen jälkeen on ollut parempi olla innostumatta jokatoisesta vastaantulijasta. Tästä syystä suurimmalla osalla meistä ihastuminen vaikeutuu iän myötä. Jos sitten epäonnekseen huomaa olevansa sinkku vielä kolmekymppisenä, voi säväyttävän kumppanin löytäminen tuntua lähes mahdottomalta. 
 
Toisaalta nuorempana, kun suuri osa ikäluokasta on sinkkuja, kumppanin tapaaminen sattumalta esimerkiksi opiskelujen, työn, harrastuksen tai kavereiden kautta on huomattavasti todennäköisempää. Kolmenkympin kehnommalla puolella vastakkaisen sukupuolen edustajia täytyy lähteä vartavasten etsiskelemään ravintolaan tai nettiin, kun lähes kaikki normaalin kanssakäymisen puitteissa tavatut ihmiset ovat jo varattuja. Ongelmaksi muodostuu se, että yökerhot ja sokkotreffit eivät ole ideaalisia tapaamispaikkoja kipinän syntymisen kannalta. Yökerhoissa on pimeää, meluisaa ja ihmiset ovat humalassa. Treffit taas ovat helposti kovin kliinisiä, työhaastattelunomaisia tilaisuuksia. Ja yökerhotapaamisenkin jälkeen tyypillisesti mennään treffeille, jotka – kuten jo sanoin – ovat ihastumisprosessin kannalta haastavia.

Moni nainen ajautuukin tilanteeseen, jossa hän vuosi toisensa perään tapaa miehiä, mutta kukaan ei säväytä. Samaan aikaan moni mies löytää itsensä yhä uusilta treffeiltä, jotka eivät johda mihinkään, koska naiset eivät vaan jaksa innostua. Parittomat -ohjelmassakin lopputulos oli, että ainoastaan yksi ohjelman viidestä naisesta löysi kumppanin, ja loput enemmän tai vähemmän luovuttivat. Tilanne on valitettava, mutta ei varsinaisesti kenenkään syytä. 
 
Olisiko ongelmaan olemassa jokin lääke? Patenttiratkaisua ei valitettavasti ole, mutta niitä pieniä vaaleanpunaisia rakkauspillereitä odotellessä esitän tässä joitakin niksejä. Nikseillä en tarkoita minkäänlaista teeskentelyä, joka ei tietenkään ole järkevää, jos tavoitteena on oikea parisuhde. Suhteen alkuvaiheen ihastuminen kuitenkin perustuu usein melko pinnallisiin asioihin, siihen missä valossa toisen ihmisen näkee ensimmäisillä tapaamisilla. Jokainen kauppias tietää, että tuote menee paremmin kaupaksi vitriinissä hyvin valaistuna kuin pimeältä nurkkahyllyltä pölykerroksen alta. Tässä tekstissä käydään läpi keinoja, joiden avulla mies voi päästä naisten kanssa treffeille ja näyttäytyä muutaman ensimmäisen tapaamisen aikana mahdollisimman houkuttelevassa valossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti