sunnuntai 10. helmikuuta 2013

4. Missä naisiin voi tutustua? (osa 1)

En ole nähnyt aiheesta mitään kattavaa tutkimusta, mutta itse vuosien varrella tekemäni epävirallisen kyselytutkimuksen ja lehdistä lukemieni artikkelien valossa yleisimpiä paikkoja näyttäisivät olevan yökerhot ja internet. Jotkut ovat myös tavanneet työn, opiskelun, harrastuksen tai kavereiden kautta. Muut tavat lienevät harvinaisia. Yli kolmekymppisenä kaksi ensin mainittua nousevat selvästi varteenotettavimmiksi yksinkertaisesti siitä syystä, että muut mahdollisuudet usein kuihtuvat olemattomiin: opiskelut ovat päättyneet, työpaikalta harvoin löytyy sopivan ikäisiä sinkkuja ja kaveripiiri koostuu pääasiassa perheellisistä ihmisistä, jotka eivät järjestä sinkkuja kuhisevia bileitä. Harrastusta voi toki kokeilla, mutta useimmat sielläkin olevista sopivan ikäisistä ihmisistä ovat yleensä jo varattuja. Lisäksi naisilla ja miehillä on taipumusta harrastaa siinä määrin eri asioita, että tyypillisesti harrastuksissa tapaa lähinnä oman sukupuolen edustajia. Kun ikäluokasta vain pieni prosentti on vapailla markkinoilla, todennäköisyys kumppanin löytymiseen sattumalta on vähäinen. Täytyy siis ryhtyä toimenpiteisiin!

Baarit ja yökerhot

Yökerho on live-tapaamispaikoista tavallisin, ei siksi, että olosuhteet siellä olisivat erityisen suotuisat vaan yksinkertaisesti siksi, että suomalaisen sosiaalisen koodiston mukaisesti se on likipitäen ainoa paikka, jossa vieraalle ihmiselle sopii puhua. Keskusteluun paremmin soveltuvissa baareissa, pubeissa ja kahviloissa ihmiset yleensä istuvat pöydissä juttelemassa ennalta tuntemiensa ihmisten kanssa. Kannattaa kuitenkin pitää silmät auki ja tilaisuuden tullen mennä näissäkin paikoissa juttelemaan kiinnostavan näköisille naisille baaritiskille tai kysyä onko heidän pöydässään tilaa.

Yökerhotapaamisissa ulkonäkötekijät ovat hyvin merkittävässä roolissa – yökerhossahan keskusteleminen on liki mahdotonta. Jos arvioit ulkonäkösi heikoksi tai välttäväksi etkä ole sosiaalinen virtuoosi, suosittelisin muita tapaamispaikkoja. Toistuvat torjunnat nimittäin herkästi turhauttavat ja syövät itsetuntoa, ja kuten jo mainitsin itsetunto on naisten viettelemisessä hyvin tärkeässä roolissa. Aivan liian monta kertaa olen tavannut sinkkuelämän lannistamia penseitä miehiä, jotka ovat jo valmiiksi liikkeellä tappiomielialalla. Joku on jopa joskus käynyt hakemassa minua tanssimaan kysymällä, mikset lähde minun kanssani tanssimaan.

Jos kuitenkin ulkoiset ominaisuutesi ovat kohtalaisesti silmää miellyttävät, saattaa yökerhoympäristökin tarjota mahdollisuuksia. Tällöin tärkeintä on vaikuttaa itsevarmalta ja mennä reippaasti juttelemaan mahdollisimman monelle naiselle rennolla asenteella ikään kuin ohimennen. Suurin osa suomalaisista miehistä ei uskalla toimia näin, vaan valitettavan moni ottaa ennen ensikontaktia niin monta rohkaisuryyppyä, että keskustelu on toivotonta jopa yökerhomittapuulla. Nesteytyksessä on olennaista muistaa, että ei koskaan kannata olla olennaisesti enempää humalassa kuin iskuyrityksen kohde, alkoholi nimittäin parantaa keskustelun laatua ainoastaan kuulijan nauttimana. Jos siis et tavoittele juomatavoiltaan huomattavan humalahakuisia naisia, pidä kohtuus myös oman tankkauksesi kanssa.

Kun mietin omia ja naispuolisten kavereideni kokemuksia, olen tullut siihen tulokseen, että hyviä iskurepliikkejä ei ole olemassa. Kun kyselin asiaa, kukaan ei tuntunut muistavan yhtään onnistuneeseen tulokseen johtanutta aloitetta, niin tavanomaisia ne ovat olleet. Moni muisti kyllä toinen toistaan erikoisempia epäonnistuneita iskurepliikkejä. Erikoiset aloitukset kun tuppaavat olemaan harjoitellun kuuloisia ja antavat käyttäjästään helposti hieman säälittävän ja epätoivoisen kuvan. Toisaalta kaikkein kuluneinta klassikkoa ”käyt sä usein täällä?” ei myöskään kannata käyttää muuta kuin vahvassa camp-hengessä. Mikäli haluat kokeilla jotakin erikoisempaa lähestymistapaa, sen on parasta olla juuri kyseiseen tilanteeseen tai mahdollisesti kyseiseen naiseen sidottu, jotta se vaikuttaa spontaanilta. Ei kuitenkaan kannata aloittaa keskustelua arvailemalla naisen ammattia, ainakaan mikäli arvaamasi ammatti on vähemmän imarteleva kuin valokuvamalli. Olen luotettavalta taholta saanut tietää, että ainakaan aloitus ”Mun oli ihan pakko tulla kysymään, että ootko sä opettaja.” ei tuottanut positiivisia tuloksia.

Arvelen, että aloitusrepliikkien suhteen Sata naista -blogin Teppo oli oikeassa: paras aloitusrepliikki on ”Moi, mitä kuuluu?” mahdollisimman tuttavallisesti lausuttuna. Siihen juuri kukaan nainen ei anna välittömästi tylyä vastausta, koska ensin hänen täytyy kaivella muistilokeroistaan, että onko tämä mies mahdollisesti joku tuttu. Harva nainen ottaa sitä riskiä, että tulisi tylyttäneeksi yökerhossa jotakin kuulumisia kyselevää liiketuttavaa tai työkaveria. Tämän miettimistauon aikana sinulla on pari minuuttia ylimääräistä peliaikaa vakuuttaa nainen kiinnostavuudestasi. Tämä on se aika, jolloin alustava valloitus tehdään.

Mitä niiden parin minuutin aikana pitäisi sitten sanoa? No, se riippuu suuresti tilanteesta. Mikäli meteli on kova, ei kannata yrittää mitään kovin erikoista – onnistuminen riippuu joka tapauksessa lähinnä ulkonäöstä ja ruumiin kielestä. Jos olet hyvissä varoissa ja naisella ei ole kädessään täyttä juomaa, voit esimerkiksi tarjoutua ostamaan hänelle drinkin. Useimmat naiset eivät kehtaa häipyä saman tien saatuaan ilmaisen juoman, ja sen avulla saatat saada jopa houkuteltua hänet istuskelemaan johonkin rauhallisempaan keskustelulle suotuisampaan nurkkaukseen.

Kohteliaisuuden esittäminen tekee yleensä miellyttävän vaikutelman ja se voi myös olla hyvä aloitus. Kannattaa valita mieluiten sellainen kohteliaisuus, joka vaikuttaa henkilökohtaiselta ja vilpittömältä. Voit kehua vaikkapa vaatetta, hiuksia, korua, silmälasin sankoja, sääriä, silmiä tai rusketusta. Älä kuitenkaan kehu mitään sellaista, mitä et vilpittömästi pidä viehättävänä tai mitä ei yleisesti pidetä viehättävänä, koska nainen saattaa käsittää sellaisen kohteliaisuuden suorastaan vittuiluksi. Kerran yökerhossa eräs mies kehui pohkeitani, ja vielä tänäkään päivänä en tiedä, kuuluvatko lihaksikkaat pohkeet todellakin hänen preferensseihinsä vai halusiko hän jostakin syystä tehdä minusta pilaa. Mahdollisesti hän oli täysin vilpitön, mutta siitä huolimatta suhtautumiseni kyseiseen kommenttiin oli huomattavan epäluuloista, eikä keskustelu edennyt pidemmälle. Rintoja tai takamusta ei kannata kehua heti, koska tuollaiset kommentit käsitetään herkästi väärin – tai oikein, mikä vielä pahempaa. Jos olet nähnyt naisen tanssivan, voit kehua hänen tanssitaitoaan tai vastaavasti laulutaitoaan. Älä kuitenkaan esitä ainakaan täysin perusteettomia kehuja: useimmat huonot laulajat tietävät olevansa huonoja laulajia, ja mikäli alat vuolaasti ylistää heitä, he todennäköisesti haistavat palaneen käryä – luultavasti jopa vahvassa humalatilassa.

Voit myös kysäistä onko nainen sinkku ja jos on, voit vielä kohteliaasti ihmetellä sitä. Voit pyytää naista tanssimaan kanssasi. Voit kysyä, mitä hän pitää kyseisestä paikasta tai bändistä, tai mitä hän on tehnyt aikaisemmin illalla. Jos olet itse käynyt alkuillasta jossakin kiinnostavassa paikassa, vaikkapa konsertissa, voit kertoa siitä. Jos melutaso on kova, ei kannata yrittääkään mitään kovin ihmeellistä keskustelua, koska sellainen ei kestä niinkään suurta tavuhukkaa kuin tavanomainen jutustelu. Korvaan huutaminen on aina epämiellyttävää.

Tanssilattia on yökerhossa oiva metsästysalue, koska siellä naisia on miltei aina selvästi enemmän kuin miehiä. Oma tanssityyli kannattaa kuitenkin ennen lattialle astumista päivittää tälle vuosikymmenelle. Mikäli et ole kovin varma tekniikastasi, kannattaa välttää kovin näyttävää liikehdintää. Toisaalta riittävän varmalla otteella suoritettuna miltei mikä tahansa menee läpi. Täydehköllä tanssilattialla on helppoa lähestyä naista hienovaraisesti ja tarkkailla hänen ilmeitään ja ruumiinkieltään vastaanottavaisuuden arvioimiseksi. Kun olet valinnut kohteen, siirry varovasti hänen lähistölleen ja pyri saamaan katsekontakti. Saatuasi katsekontaktin, voit lähestyä naista joko sanallisesti tai ottamalla häntä kädestä tai käsistä kiinni. Jos hän ei irrottaudu, vaan antaa sinun viedä itseään, voit kokeilla myös suljettuun tanssiotteeseen siirtymistä. Tanssilattialla on helppoa yrittää lähempääkin fyysistä kontaktia, mikäli nainen vaikuttaa erityisen suopealta. Etene kuitenkin varovaisesti, ja jos hän väistää suuteluyrityksen, lopeta lähenteleminen välittömästi.

Normaaleissa yökerho-olosuhteissa kannattaa pyrkiä varsin nopeasti ja päämäärätietoisesti saamaan naisen puhelinnumero, jotta pääsisit tutustumaan häneen suotuisammissa olosuhteissa. Toinen vaihtoehto on yrittää saada nainen lähtemään kanssasi johonkin miellyttävämpään paikkaan, esimerkiksi syömään jotakin. Jos tavoitteesi on parisuhde, en suosittele seksin vonkaamista, ellei nainen erityisesti näytä odottavan sitä. Käsittelen aihetta perusteellisemmin luvussa Millä nopeudella kannattaa edetä.


1 kommentti:

 1. Lähtisitkö sinä mukaan toteuttamaan suomen ensimmäistä nettilehteä sinkuilta sinkuille?

  Blogilistan "sinkkuus" hakusanalla löytyi huikea määrä blogeja ja loistavia kirjoittajia, blogisi oli yksi niistä. Siispä koitan kepillä jäätä sen kummempia jorinoita pyytää sinua mukaan aivan uuteen juttuun!

  Lehteä jonka tarkoituksena on toimia niin vertaistukena, inspiroida, luoda uusia ajatuksia ja tutkia aikamme ilmiöitä sinkun näkövinkkelistä ei vielä ole mutta para-aikaa sellaista ollaan luomassa mikäli mukaan saadaan loistava joukko (sinkkuja) kirjoittajia.

  Kolumneja, reportaaseja, haastatteluja, tutkimuksia, matkakohteita, bilemestoja -mitä tahansa mistä meille vanhoille ja uusille sinkuille on hyötyä. Ideointi lehdestä on käynnistynyt, hyppää mukaan ja kerro mikä olisi sinun juttusi!

  Lehden suunnittelutiimillä tulee olemaan käytössään yksityinen foorumi jossa ideoida juttuja, suunnitella seuraavaa lehteä ja miettiä ilmestymisaikataulua, joten välimatkoista kirjoittajien kesken ei tehdä ongelmaa.

  Lisätietoja suunnitelmistamme saat sähköpostilla mikäli intoudut, hyppää ihmeessä mukaan!

  En löytänyt blogistasi sähköpostiosoitettasi, joten voit halutessasi ottaa yhteyttä suoraan minuun; diipadaapailua@gmail.com
  Ja kerro hieman itsestäsi. Toivottavasti kuulemme sinusta,

  Jonna

  VastaaPoista