maanantai 25. helmikuuta 2013

4. Missä naisiin voi tutustua? (osa 2)

Internet

Viime vuosien aikana internet on noussut yökerhojen rinnalle tavallisimmaksi kohtaamispaikaksi erityisesti varttuneemman väestönosan keskuudessa. Enää nettitreffailua ei pidetä arveluttavana ja vaarallisena epätoivoisten ihmisten parinhakumenetelmänä, vaan likipitäen jokainen yli 25-vuotias vähänkin pitempään sinkkuna ollut tuntuu sitä kokeilleen. Nettideittailussa ei siis ole mitään hävettävää, vaikka taannoinen pääministerimme katsoikin tarpeelliseksi valehdella tavanneensa kumppaninsa Ikeassa. (Uskomattoman typerä valhe; onko kukaan koskaan tavannut ketään Ikeassa?) Myös TV-sarja Klikkaa mua antoi ihmisten asenteista nettideittailuun virheellisen käsityksen. Siinä kaikki ystävät varoittelivat päähenkilöä nettideittailun vaaroista, vaikka hyvin nopea kriittinen tarkastelu osoittaa huolen irrationaaliseksi. Millä tavoin se, että tapaa tuntemattoman ihmisen netissä ja sopii tämän kanssa treffit julkiselle paikalle, eroaa siitä, että tapaa tuntemattoman ihmisen baarissa ja sopii tämän kanssa treffit. Nähdäkseni ainoa riski, mitä nettitreffien tapauksessa tulee ottaneeksi, on se, että päätyy treffeille yllättävän ruman ihmisen kanssa. Ja kun ottaa huomioon yökerhojen valaistusolosuhteet ja tyypillisen humalatason kello kolme yöllä, kyseinen riski on todellinen myös yökerhovaihtoehdossa.

Deittipalstojen lisäksi netissä on myös muita kohtaamispaikkoja. Tiedän parien tavanneen ircissä, chatissa, facebookissa ja uutisryhmien välityksellä. Kaikkea kannattaa kokeilla, ja kaikissa näissä kannattaa reippaasti ehdottaa livetapaamista, mikäli joku nainen vaikuttaa kiinnostavalta.

Harrastukset

Harrastuksilla on yökerho- ja nettitapaamisiin verrattuna yksi selkeä etu: harrastuksen puitteissa pääsee usein tutustumaan kumppanikandidaattiin ikäänkuin puolueettomalla maaperällä ennen treffejä, jolloin tunteet voi lämmittää etukäteen, ja treffeillä kaikki sujuukin sitten kuin itsestään. Rento tutustuminen on paineettomassa ilmapiirissä helpompaa, ja kun kummankaan ei tarvitse heti ilmaista kiinnostustaan, syntyy ihastumiselle edullinen positiivinen jännitys huomattavasti helpommin kuin treffiolosuhteissa. Vapaa-ajantoiminnan parissa tapaaminen on yökerho- ja nettitapaamisia edullisempi erityisesti miehille, joiden ulkonäkö ei ole heidän paras puolensa. Treffiolosuhteissa ulkonäön merkitys helposti ylikorostuu, ja verraten harmitonkin ulkoinen seikka saattaa estää ihastuksen tunteen syntymisen, jos tapaaminen alkaa ulkonäköön kohdistuvalla pettymyksellä. Harrastuspiireissä sen sijaan tutustutaan toiseen ensin ihmisenä, jolloin tämän persoonallisuus, sosiaaliset taidot ja muut henkiset ominaisuudet pääsevät esiin, ja jättävät ulkonäkötekijät toissijaisiksi. Naisen iskeminen harrastuksesta vaatii toki hiukan enemmän sosiaalista silmää ja uskallusta kuin naisen houkutteleminen nettitreffeille, mutta etenemällä reippaasti ja rennosti, sekä kokeilemalla sopivasti kepillä jäätä ennen eteenpäin ryntäämistä, riskit on helppoa pitää minimissä.

Ensimmäisenä täytyy tietenkin valita sopiva harrastus. Sen olisi luonnollisestikin suotavaa olla sosiaalinen, sellainen jossa tapaa ihmisiä ja jonka puitteissa kommunikoidaan näiden kanssa. Harrastuksen olisi myös hyvä olla sellainen, jossa naisia on vähintään yhtä paljon kuin miehiä. Toisaalta ei kannata valita ainoastaan naisten tapaamisen vuoksi sellaista harrastusta, joka itseä ei kiinnosta tippaakaan. Mielenkiinnon puute todennäköisesti paistaa päälle päin, eikä lähtökohta ole kovin rehellinenkään. Mikään ei kuitenkaan estä kokeilemasta jotakin uutta, joka saattaisi olla mielenkiintoista. Hyviä paikkoja naisten tapaamiseen ovat esimerkiksi paritanssikurssit, ruuanlaittokurssit, laulukurssit, harrastelijateatterit, piirustuskurssit, kielikurssit, lukupiirit sekä erilaiset eläimiin liittyvät harrastukset. Näissä kaikissa naisista on tyypillisesti yliedustus ja esimerkiksi paritanssikursseille, sekakuoroihin ja teatteriryhmiin kaivataan usein kipeästi miehiä. Erityisesti paritanssiharrastusta suosittelisin kaikille edes kohtalaisen rytmitajuisille miehille. Siinä nimittäin on sisäänrakennettuna protokolla, tanssiin hakeminen, jonka avulla voi helposti saman illan aikana ottaa kontaktin useisiin eri naisiin.

Valitessasi harrastusta sinun kannattaa ottaa huomioon paitsi omat intressisi myös henkilökohtaiset taipumuksesi. Mies, jolla on kaksi vasenta jalkaa, ei luultavasti löydä kumppania paritanssikurssilta eikä mies, jolla on ammuvainaan nuotti, sekakuorosta. Myötähäpeä ei nimittäin ole sukua ihastukselle, vaan yksi sen pahimmista vihollisista. Sen sijaan kauniilla lauluäänellä voi hyvinkin saada hurmattua naisen laulukurssilla tai karaokessa, ja miehellä, joka osaa viedä, riittää vientiä missä tahansa, missä tanssitaan. Ehkä ainoana poikkeuksena tähän sääntöön ruuanvalmistuskurssilla miehelle sallitaan kohtuullinen määrä kömpelyyttä – joku äidillinen nainen saattaa pitää sitä suorastaan hellyyttävänä.

Miten sitten edetä, kun harrastusryhmässä on mukavan tuntuinen nainen, johon haluaisit tutustua paremmin? Kannattaa pyrkiä sopivissa tilanteissa hänen läheisyyteensä. Varo kuitenkin liikaa innokkuutta, joka saattaa tuottaa kiusallisia tilanteita, ja samalla tehdä tyhjäksi mahdollisuutesi muiden potentiaalisten kumppanikandidaattien silmissä. Nainenhan ei koskaan halua olla toiseksi paras vaihtoehto, joten jos aloitat harrastuksen piirittämällä näyttävästi naista, joka osoittautuu vaikkapa varatuksi, saattaa olla turha enää yrittää tehdä lähempää tuttavuutta muiden kanssa. Liikaa innokkuutta kannattaa välttää myös siksi, että se syö jännitystä, ja jännitys taas ehdottomasti on sukua ihastukselle. Ei siis kannata rynnätä välittömästi ehdottamaan treffejä ja paljastamaan siten kortteja, vaan usein on parempi ensin vähän lämmitellä naista mukavalla jutustelulla ja kevyellä flirtillä. Jos nainen on ehtinyt toivoa, että pyytäisit häntä ulos, jo ennen kuin teet aloitteen, menestys on lähes taattu.

Kannattaa pyrkiä rentoon jutusteluun myös harrastuksen ulkopuolisista asioista. Omasta sinkkuudestasi voit kertoa sivulauseessa ja samalla voit yrittää kautta rantain udella myös naisen tilannetta. Jos olet liikkeellä autolla, voit tarjota kyytiä, muutoin voit pyrkiä kävelemään samaa matkaa. Muista kuitenkin kaiken aikaa lukea naisen käytöstä, ja mikäli tämä vaikuttaa välttelevältä, peräänny. Agressiiviset lähentymisyritykset eivät sovi harrastuksiin (sen paremmin kuin työ- tai opiskelupaikoillekaan). Silloin kun ollaan kavereita, täytyy käyttäytyä kaverillisesti, ja liian innokkaat lähentymisyritykset leimataan helposti niljakkaiksi. Sen sijaan jonkin harrastukseen tai muuhun yhteiseen kiinnostuksen kohteeseen liittyvän aktiviteetin ehdottaminen on täysin hyväksyttävää, ja siitä nainen pystyy myös kieltäytymään helposti siten, että teistä kumpikaan ei menetä kasvojaan. Voit myös kokeilla suoraa lähestymistä, ja ehdottaa vaikkapa kahvittelua harrastuksen jälkeen. Tämä tulee luultavasti tulkituksi kiinnostuksen osoitukseksi, mutta ehdotuksesta kieltäytyminen on vielä helppoa. Montaa kertaa ei luultavasti kannata kysyä, jos nainen kieltäytyy eikä osoita kiinnostusta muullakaan tavoin.

Perinteisten harrastusten lisäksi on myös muunlaisia harrastusyhteisöjä, jotka saattavat olla hedelmällisiä metsästyspaikkoja pariutumishaluiselle miehelle, naiset kun ovat tyypillisesti miehiä aktiivisempia myös järjestötoiminnassa. Mahdollisia kohteita ovat vapaaehtoistyöhön, harrastustoimintaan, politiikkaan sekä puhtaaseen sinkkutoimintaan keskittyneet järjestöt. Jos olet uskonnollinen, kannattaa kokeilla myös seurakuntatoimintaa. Seurakunnat järjestävät myös sinkkutoimintaa. Yhteisöjen ja yhdistysten toimintaan osallistumiseen liittyvät pitkälti samat mahdollisuudet kuin harrastuksiin, mutta esimerkiksi sinkkujärjestöissä miltei kaikki ovat vapailla markkinoilla ja toisaalta tapaamiset ovat yleensä pitkäkestoisempia kuin tunti tai kaksi viikossa, jolloin naisen lämmittely on mahdollista suorittaa perusteellisemmin ennen treffivaiheeseen siirtymistä. Joidenkin yhdistysten puitteissa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa nautitaan alkoholia. Molempien osapuolten kohtuullinen alkoholin nauttiminen saattaa heikentää estoja ja helpottaa katseluvaiheesta treffailuvaiheeseen siirtymistä. Vastaavasti kuin muissakin harrastuksissa myös järjestöissä kannattaa käyttäytyä toverillisesti ja välttää liian innokasta ja tungettelevaa piiritystä. Samantyyppinen lähestymistapa kuin harrastuksessa soveltuu myös työkavereiden ja muuten vaan tuttavapiiriin kuuluvien naisten liehittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti