perjantai 8. maaliskuuta 2013

4. Missä naisiin voi tutustua? (osa 3)

Tanssit

Oman ikäluokkani vanhemmista merkittävä osa on tavannut perinteisissä lavatansseissa. Niissä tapaamisolosuhteet olivat lähellä ideaalia. Likipitäen koko ikäluokka kävi niissä, osallistuminen ei edellyttänyt poikkeuksellisia taitoja ja kontaktin ottamiseen oli valmis protokolla, jonka avulla hiukan ujommatkin miehet uskalsivat lähestyä naista. Tuon ajan tanssit olivat koreografialtaan sen verran simppeleitä, että puheliaampi mies saattoi hyvin jututtaa pariaan tanssin aikana, mutta toisaalta hiljaisempikaan mies ei vaikuttanut toivottomalta tuppisuulta. Illan aikana saattoi tanssittaa useita naisia, ja erityisen mukavan tuntuiselle tytölle saattoi tarjota limonadin. Kesäaikaan naisen kanssa saattoi jopa siirtyä katselemaan öistä järven selkää lavan taakse. Himpun verran romanttisempaa kuin nykyajan diskohelvetit, sanoisin!

Tuo on kuitenkin mennyttä aikaa. Nykyajan lavatanssit ovat valitettavasti muuttuneet yhä enemmän urheilutapahtuman suuntaan. Niissä miehet hakevat tanssimaan tuttuja naisia, ja naisten haun aikana naiset kilpailevat parhaista viejistä. Mikäli satut kuulumaan tuohon armoitettuun joukkoon, tanssit voivat olla hyväkin paikka naisten tapaamiseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tapahtumien urheiluhenkisen luonteen vuoksi läheskään kaikki naiset eivät ole hakemassa seuraa tai edes sinkkuja, joten etene varovaisesti ja yritä saada kohteen siviilisääty selville mahdollisimman nopeasti. Vähemmän armoitetuille tanssijoille suosittelisin idyllisiä järvenrantatanssilavoja hiukan kauempana kaupungeista ja niiden tanssiseuroista. Sellaisilla lavoilla saattaa vielä olla jäljellä kunnon vanhanajan tanssilavameininkiä, eivätkä naiset niissä nyrpistele nenäänsä perusfoxille. Pieniä lavoja tosin kannattaa välttää, koska niissä tyypillisesti käy lähinnä pariskuntia. Erityisesti suosittelen juhannustansseja. Niissä meno on kaikkein lähimpänä perinteisiä lavatansseja, ja naisvalikoimakin on laajimmillaan. Tanssilavoilla kannattaa kuitenkin muistaa, että liiallinen alkoholitankkaus johtaa lähes varmasti diskaukseen. Perinteisillä lavoilla ainoa validi syy kieltäytyä tanssista oli hakijan humalatila.

Pikatreffit

Suurimmissa kaupungeissa järjestetään silloin tällöin pikatreffejä, eli tilaisuuksia, joissa on n kappaletta miehiä ja n kappaletta naisia, jotka keskustelevat toistensa kanssa muutaman minuutin ajan. Keskustelujen jälkeen järjestäjä saattaa kerätä tiedot osallistujien toisilleen antamista plussista ja yhdistää ne ”matcheiksi” tai antaa mahdollisuuden yhteystietojen vaihtamiseen. Jotkut järjestäjät esim. yökerhossa jättävät yhteystietojen vaihtamisen tyystin osallistujen omille harteille. Varsinainen pikatreffiosuus joka tapauksessa on melko samanlainen.

Muutaman minuutin jutustelu voi keskivertosuomalaiselle olla melko haastava toimitus, joka helposti täyttyy kiusaantuneesta hiljaisuudesta ja väkinäisistä kysymyksistä. Näiden välttämiseksi kannattaa jo etukäteen miettiä valmiita kysymyksiä, joita voi esittää. Parhaat kysymykset eivät ole aivan itsestään selviä, vaan niissä on jotakin mieleenpainuvaa ja oivaltavaa, ja niihin vastaaminen on hauskaa. Esimerkiksi ”Kerro, minkälainen tavallinen päiväsi on” on selvästi parempi kysymys, kuin ”Kerro, mitä teet työksesi”. Kysymykset, joista käy ilmi jotakin itsestäsi ovat myös näppäriä. Jos esimerkiksi omistat koiran, voit kysyä naiselta, että pitääkö hän koirista, tai hiukan kekseliäämmin, onko hän kissa- vai koiraihminen. Jos harrastat tanssimista, voit kysyä naiselta, pitääkö hän tanssimisesta. Jos omistat kivan kesämökin, voit kysyä naiselta pitääkö hän mökkeilystä. Jos tykkäät matkustella, voit kysyä naiselta pitääkö hän siitä.

Tärkeintä pikatreffeille saavuttaessa on kuitenkin ennakkovalmisteluosuus. Ulkoisen olemuksen muodostama ensivaikutelma dominoi muutaman minuutin keskusteluja niin voimakkaasti, että sen parantaminen pelkällä tavanomaisella jutustelulla on liki mahdotonta. Ainoastaan jokin isohko konkreettinen asia kuten poikkeuksellisen kiinnostava työ tai korkea status voi kohentaa ulkonäön luomaa mielikuvaa riittävän nopeasti. Näidenkin tuominen esille niin lyhyessä ajassa vaikuttamatta pöyhkeältä, on haastavaa. Vaikutelmaa voi sen sijaan heikentää hyvinkin nopeasti huomattavan monella tavalla. Tuon muutaman minuutin keskustelun aikana sinun ei missään tapauksessa kannata kertoa itsestäsi mitään negatiivista tai arveluttavaa, kuten esimerkiksi sitä, että omistat ainoastaan lankapuhelimen, mutta se ei haittaa, koska soittelet lähes yksinomaan äidillesi (tositarina!).

Muut paikat

Periaatteessa naisia voisi tavata missä tahansa: kadulla, kaupassa, lenkillä, ostoskeskuksessa, missä vain. Eihän siihen tarvita muuta kuin se, että menee juttelemaan mukavan näköiselle naiselle ja pyytää tätä vaikkapa kahville. Monissa muissa kulttuureissa tätä tapahtuu alvariinsa, mutta Suomessa tavat ovat toiset, älkää kysykö minulta miksi. Suomessa on oikeastaan olemassa jonkinlainen kirjoittamaton koodisto, jonka mukaan vieraalle ihmiselle voi mennä puhumaan selvin päin julkisella paikalla ainoastaan muutamissa erikoistapauksissa, jotka ovat:
 • Voi kysyä tietä jonnekin.
 • Bussipysäkillä voi kysyä, onko bussi onko bussi jo mennyt, tai kulkeeko joku bussi tältä pysäkiltä.
 • Koiraa ulkoiluttavalta henkilöltä voi kysyä lähes mitä tahansa koirasta.
Aikaisemmin saattoi myös kysyä kellonaikaa, mutta nykyään, kun lähes kaikilla on aina kännykkä mukanaan, tapa on kadonnut. Kyseisen koodiston mukaisesti naiselle voisi siis mennä rupattelemaan lähinnä tämän koirasta, mutta onneksi monilla sinkkulaisilla on koira. Älkää siis päästäkö tilaisuuksia käsistänne. Jos juttu ei lähde luistamaan erityisen hyvin, paikalta on helppo poistua, koska te ette ole tehneet mitään, mitä keskivertomummo ei voisi tehdä. Koirajuttelua ei automaattisesti pidetä lähestymisyrityksenä.

Mikään ei kuitenkaan estä rikkomasta tätä säännöstöä vastaan. Mene reippaasti bussissa istumaan kivan näköisen naisen viereen ja ryhdy juttusille. Tiedän ainakin kaksi tällaista treffeihin johtanutta tapausta. Ruokakaupassa voit kysyä joltakulta ostosten perusteella sinkuksi arvioimaltasi naiselta apua vaikkapa lihan valintaan. Miehen tietämättömyys ruuanlaittoon liittyvissä asioissa ei ole turn off useimmille naisille. Voit myös reippaasti mennä pyytämään naista kahville. Sanot vaikkapa, että olet nähnyt hänet usein täällä kaupassa, ja kysyt, että asuuko hän lähistöllä. Erityisesti siinä tapauksessa, että huomaat naisen katsovan sinua kiinnostuneena, kannattaa ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä aloite. Eihän siinä juuri mitään menetäkään. Itse olen käynyt useammillakin treffeillä miesten kanssa, jotka olen tavannut julkisilla paikoilla. Yksikään heistä ei tosin ole ollut suomalainen.

4 kommenttia:

 1. Muuten hyvää juttua, mutta yhdessä kohtaa olen kyllä vahvasti eri mieltä:

  "Tuon muutaman minuutin keskustelun aikana sinun ei missään tapauksessa kannata kertoa itsestäsi mitään negatiivista tai arveluttavaa, kuten esimerkiksi sitä, että omistat ainoastaan lankapuhelimen, mutta se ei haittaa, koska soittelet lähes yksinomaan äidillesi (tositarina!)."

  Väitän, että miehen kannattaa kertoa tuollaisetkin puolet itsestään. Jos mies ei tuota naiselle uskalla kertoa, mitä se miehestä kertoo? Että hän häpeää sitä tai pelkää sitä ettei nainen hyväksy häntä sellaisena kuin hän on. Miehen kannattaa ehdottomasti olla avoin ns. ei-vaikutuksen tekevistä asioista, koska se kertoo siitä että hän on henkisesti vahva ja on mieluummin sitä mitä on kuin miellyttää naista joka ei häntä sellaisena hyväksy. Tämä on itse asiassa kaikista tärkein pointti koko naisenmetsästyksessä.

  Okei, herää tietysti kysymys että eikö se pilaa jo lähtökohtaisesti miehen mahdollisuudet että hänellä on vain lankapuhelin, jolla soittelee lähinnä äidilleen. Todellakin! Mutta asian peittely ei auta asiaa millään tavalla. Mies joka on rehellisesti köyhä, yksinäinen, tylsä, tai mitä vaan ei-ihanteellista, pärjää paljon paremmin naisen kanssa kuin sellainen joka peittelee näitä ominaisuuksia tai esittää jotain muuta kuin mitä on.

  Voi olla että lankapuhelinmies saa silti pakit 99,99%:lta naisista, mutta tämä johtuu siitä että hänen elämänsä huutaa kaikilla tavoilla: "Olen yksinäinen kalkkis, joka on statushierarkian pohjalla!" Miehen tietysti pitää tajuta, että hänen elämäntyylillään on valtava merkitys naisten kanssa ja jos hän haluaa metsästää muitakin kuin marginaalista ryhmää naisia, on hänellä jotakuinkin pakko olla ystäviä ja harrastuksia.

  Ja ei tosiaan ole tarkoitus olla negatiivinen ja etsimällä etsiä virheitä, mutta mielestäni tämä on äärimmäisen tärkeä pointti, jonka naispuolinen deitticoach helposti missaa. Käytännössä moni mies antaa itsestään ulos vain positiivisia ominaisuuksia eikä vastaa rehellisesti. Se voi olla hyvä tapa jos olet työhaastattelussa tai jos sinua haastatellaan kympin uutiisiin, mutta ei nais/ystävyyssuhteissa. Pohjimmiltaan se kertoo heikkoudesta, mikä ajaa suuren määrän naisia (ja etenkin ne kauneimmat ja naisellisimmat) tiehensä.

  VastaaPoista
 2. Oletko lainkaan tietoinen siitä, paljonko puhetta 3-7 minuuttiin mahtuu? Ei kovinkaan paljoa. Siinä ajassa on aika vaikea tehdä vaikutusta edes sillä tavalla, että kertoo vain mukavia asioita itsestään ja elämästään. Jos kertoo jotakin huonoa, niin homma menee puihin 100% kerroista. Ylipäätänsäkään negatiivisista asioista ei kannata kertoa ennen kuin saalis on nielaissut syötin. Ennen sitä kaikki miehet ovat nimittäin lähtökohtaisesti yhdentekeviä ja yhdentekevä mies, joka on lisäksi paljastanut itsestään huonon puolen, on huonompi kuin yhdentekevä. Kuka järkevä nainen haluaisi tapailla miestä, joka on yhdentekevää huonompi, kun yhdentekeviäkin on tarjolla?

  Tilanne lienee miesten kohdalla jossain määrin erilainen, koska käsittääkseni miesten ihastumisessa naisen ulkonäöllä on erittäin keskeinen rooli. Kaunis nainen, joka on paljastanut itsestään huonon puolen, voi olla miehen silmissä kaunis nainen, jonka suhteen miehellä on keskimääräistä paremmat mahdollisuudet. Toki moni nainenkin saattaisi antaa mahdollisuuden nuoren George Clooneyn näköiselle komistukselle, vaikka tämä päästäisikin suustaan sammakon, mutta tavallisen näköisten miesten kannattaa todellakin keskittyä hyviin puoliinsa.

  VastaaPoista
 3. En sanonut että huonoja puolia pitäisi tarkoituksella kertoa, mutta ei niitä kannata peitellä jos nainen niitä kysyy. Tai jos on todella arasta asiasta kysymys, niin sitten vain sanoo naiselle että "en nyt halua puhua asiasta". Miehen ei todellakaan kannata myöskään yrittää tarkoituksella antaa itsestään hyvää kuvaa. Nainen hyvin usein vaistoaa jos yrität tarkoituksella antaa itsestäsi tietynlaisen kuvan (lue: olet epätoivoinen). Eikä nainen halua sellaista miestä. Negatiiviset asiat eivät vie hommaa puihin ollenkaan niin tehokkaasti kuin se, että mies hermostuneena yrittää antaa tietyn kuvan itsestään.

  VastaaPoista
 4. En minäkään tietääkseni ole missään kohtaa neuvonut valehtelemaan, mutta todellakin hämmästyttävän monet miehet alkavat heti ensitreffeillä oma-aloitteisesti pyytelemään anteeksi todellisia ja kuviteltuja heikkouksiaan. Harva asia sammuttaa naisen mielenkiinnon tehokkaammin.

  VastaaPoista