tiistai 19. maaliskuuta 2013

5. Internetin deittipalstat (osa 1)

Internetin deittipalstat ovat miehille sikäli epäkiitollinen media, että ne ovat jokseenkin ainoa kohtaamispaikka, jolla miehiä on merkittävästi enemmän kuin naisia. Tästä seuraa se, että miehen on aivan turha jättää kuvatonta kahden rivin ilmoitusta ja kuvitella saavansa siihen vastauksia, vaan ilmoitukseen ja sitä seuraaviin viesteihin on syytä paneutua huolella, jos mielii saada tuloksia. Käsittelen deittipalstoja ja erityisesti pelin avaamista eli ilmoitusta ja ensimmäisiä viestejä melko yksityiskohtaisesti, koska kyseiset hengentuotteet kukin voi laatia kaikessa rauhassa kotinsa yksityisyydessä, mikä mahdollistaa tarkankin suunnittelun. Toisaalta pieni viatonkin lapsus ilmoituksessa tai alkuvaiheen viestittelyssä yleensä katkaisee keskusteluyhteyden kerralla.

En toki halua kannustaa ketään valheellisuuteen tai teeskentelyyn, mutta tässä kohtaa todellakin voi olla myös liian rehellinen. Jos mies deitti-ilmoituksessaan tai sähköpostissaan kertoo täsmälleen, mitä ajattelee, kontakti voi helposti katketa saman tien tai jäädä syntymättä kokonaan. Annanpa tästä esimerkin: Hiljattain eräs mies lähestyi minua deittipalvelussa rivin mittaisella viestillä, jossa hän kehui ulkonäköäni ja kysyi, minkä kokoiset rinnat minulla on. Viesti oli epäilemättä täysin rehellinen. Hän nähnyt kuvani ja ajatellut, että tuossapa olisi hyvännäköinen vosu, jos sillä vielä sattuisi olemaan isot tissit. Tästä innostuneena hän oli arvatenkin saman tien lähettänyt viestin, joka pureutuu juuri näihin kahteen hänen mieltään askarruttavaan seikkaan. En kuitenkaan usko, että yksikään nainen arvostaa tämän tyyppistä spontaaniutta. Itselläni ei varsinaisesti ole mitään sitä vastaan, että mies pitää isohkoista rinnoista – muutenhan olisin kanniskellut näitä epäkäytännöllisiä möhkäleitä aivan turhaan koko aikuisikäni – mutta en kuitenkaan toivo, että rintani olisivat miehen mielestä ylivoimaisesti kiinnostavin piirre minussa. Tuskin kukaan nainen haluaa – ainakaan kukaan nainen, jolla on suunnilleen normaali itsetunto ja terve minäkuva. Tästä syystä, rakas miespuolinen lukijani, vaikka tuntisit kuinka polttavaa halua saada selville naisen kuppikoko, pidättäydy kysymästä sitä. Sama pätee rinnanympärystään, vyötärönympärystään, lantionympärystään, painoon ja moneen muuhun ulkonäköön liittyvään seikkaan. Mitään pituutta arkaluontoisempaa ei kannata kysyä, koska sen avulla hyvin herkästi tulee ehkäisseeksi livetapaamisen. On siis parempi ottaa riski, että nainen ei ole fyysisiltä muodoiltaan juuri sellainen kuin toivot.

Toivekumppanin kuvaileminen

Mikäli ehdottomasti haluat asettaa naisen ulkonäölle rajoituksia, se täytyy tehdä taiten: Mitään ei kannata kysyä, vaan on parempi esittää asia ihannenaista kuvaavassa toivomuslistassa, jossa on PALJON muitakin – olennaisempia – luonteeseen liittyviä seikkoja. Tämä luultavasti riittää yhdeksässä tapauksessa kymmenestä karsimaan ei-toivotut vartalotyypit, nimittäin toisin kuin miehet, naiset eivät yleensä halua edes lähteä treffeille sellaisen henkilön kanssa, jonka ihannetta eivät arvele vastaavansa. Tämän vuoksi naisille asetettujen vaatimuslistojen kohdalla kannattaa olla huomattavan tarkkana, koska ne saattavat herkästi karsia potentiaalisiakin treffikumppaneita. Esimerkiksi itse aktiivisesti kaihdan säärimiehiltä haiskahtavia ilmoituksia, koska arvelen, että olisin kuitenkin liian kurvikas ja lihaksikas heidän makuunsa. Miesten kohdalla asia tuntuu kuitenkin olevan toisin. Vaikka nainen kuinka ilmoittaisi olevansa kiinnostunut kolmekymppisistä pirkanmaalaisista älyköistä, tämä ei millään muotoa estä lappalaisia eläköityneitä poromiehiä ja turkulaisia lukiolaispoikia koettamasta onneaan.

On tärkeää, että vaatimuslista on luonteeltaan sellainen, että joku normaali nainen voisi tunnistaa siitä itsensä. Jos vaadit liikaa, kaikki naiset ajattelevat, etteivät kelpaa; jos vaadit liian vähän, naiset epäilevät, että sinulle kelpaa kuka tahansa, eikä kukaan toki halua olla kuka tahansa. On myös oltava tarkkana, että kuvaat ihannenaisesi tavalla, jolla naiset haluavat itse nähdä itsensä. Esimerkiksi mies, joka listasi ilmoituksessaan ihannenaisensa ominaisuuksiksi isot munkit ja säyseän luonteen, jäi arvatenkin nuolemaan näppejään. On nimittäin vaikea kuvitella, että kukaan nainen tuota lukiessaan tuntee, että tuo mieshän etsii juuri minua – ja niin naiset haluavat tuntea. Kannattaa siis tehdä listasta sellainen, että siinä on paljon ominaisuuksia, jotka lähes kaikki ihmiset kokevat omaavansa (esim. rehellisyys, luotettavuus, huumorintaju, maalaisjärki, viehättävä hymy, mukava luonne...) sekä niiden seassa välttämättöminä pitämäsi ominaisuudet tahdikkaasti ilmaistuina. Jos haluaa pelata varman päälle, niin vartalotyypin kuvailu kannattaa tosin jättää kokonaan pois ainakin rintojen ja takaliston osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti